Kupittaanpuiston uusi asuinkortteli sijoittuu koulutus-, tutkimus- ja toimistokeskittymän, hyvien liikenneyhteyksien sekä Kupittaan historiallisen puistoympäristön saumakohtaan – vain muutaman kilometrin päähän kauppatorista.

Uuden asuinkorttelin tarina alkoi vuonna 2006, kun sopimus tonttikaupasta allekirjoitettiin. Paikalla pitkään toiminut HK:n elintarviketehdas purettiin 2009. Osa sen piipusta seisoo edelleen tontilla, historiallisena maamerkkinä pitkäaikaisesta toiminnasta alueella.

Kupittaanpuiston asuinkorttelin rakentaminen käynnistyi keväällä 2010 Joutsenen ja Metson rakennustöillä. Kesällä 2011 alkoi Satakielen rakentaminen ja vuoden lopulla Pääskyn rakentaminen. Vuoden 2012 maaliskuussa käynnistyivät Kurjen rakennustyöt, ja  keväällä  2013 käynnistyi Haikaran rakentaminen. Kohteista Joutsen, Metso ja Pääsky ovat Auratum Asunnot Oy:n rakennuttamia ja Satakieli sekä Kurki Sato Rakennuttajat Oy:n rakennuttamia. Kortteliin valmistuu arviolta kymmenen vuoden kuluessa yhteensä 10 asuintaloa, joista Sato Rakennuttajat Oy ja Auratum Asunnot toteuttavat kumpikin viisi.