Kupittaanpuisto - Vuosisatainen kaupunkikeidas

Kupittaa on ollut turkulaisten vapaa-ajanvieton keskiössä jo satoja vuosia. Juhana Herttuan aikaan 1500-luvulla puistossa järjestettiin hevosturnajaisia, 1800-luvulla puolestaan katsottiin Suomen ensimmäistä sirkusesitystä ja pidettiin maan ensimmäiset jalkapalloharjoitukset.

1700-luvulla Kupittaan lähteen veden uskottiin edistävän terveyttä, ja sen parantavia vaikutuksia sovellettiin niin kylpylässä kuin sairastuvallakin. 1800-luvulla puisto nosti päätään huvittelukeitaana, ”paseeraamisen”, ”pallonlyönnin” ja tanssimisen noustessa suosituiksi. Paviljongissa pistettiinkin jalalla koreasti lähes joka ilta.

1900-luvulle tultaessa Kupittaanpuiston tarjoama vapaa-ajanviettomuotojen valikoima kasvoi entisestään. Edelleenkin hyvävoimaisena elävä Kupittaan maauimala avattiin 1912, ja kun Suomessa vuonna 1952 järjestettiin olympialaiset, nousi jalkapallostadionin olympiakatsomo Erik Bryggmanin suunnittelemana Kupittaalle. Urheilullista kokonaisuutta täydensivät 1970-luvulla rakennetut liikunta- ja jäähalli.

Lisätietoa Kupittaan alueesta:
Lue lisää tästä>>